Pe scurt

Extractia dentara este un proces care poate fi necesar din motive variate, inclusiv carii severe, boala parodontala sau necesitatea de a face loc pentru tratament ortodontic.

Dintii adultilor sunt clasificati in patru tipuri: incisivi, canini, premolari si molari, fiecare avand o functie specifica in procesul de mestecare. Extractia poate fi necesara pentru oricare dintre acesti dinti, inclusiv molarii de minte, care pot fi inclusi sau semi-inclusi din lipsa de spatiu.

Simptomele molarilor de minte inclusi sau semi-inclusi includ durere, umflatura si inflamatie, iar tratamentul poate implica extractie. Dupa procedura, ingrijirea postoperatorie este esentiala pentru vindecare si poate include limitarea activitatii fizice, evitarea alimentelor dure si a fumatului.

Daca un dinte este extras, exista optiuni pentru inlocuirea acestuia, precum implanturi dentare, punti dentare si proteze. Advanced Dentistry se angajeaza sa ofere solutii optime pentru sanatatea dentara a pacientilor sai si sa minimizeze disconfortul prin utilizarea tehnicilor avansate.

Programeaza o consultatie

Extractia unui dinte poate fi necesara din diverse motive, inclusiv carii dentare severe, boala parodontala avansata, dinti impactati sau pentru a face loc pentru un tratament ortodontic. In unele cazuri, molarii de minte pot necesita extractie, deoarece acestia nu au suficient spatiu pentru a eruptiona corect sau sunt pozitionati incorect.

Extractia dintelui este de obicei efectuata sub anestezie locala pentru a minimiza disconfortul. Medicul va folosi un instrument numit elevator pentru a slabi dintele, iar apoi va utiliza forcepsul pentru a-l extrage.

Dupa extractia dintelui, este esential sa urmati instructiunile de ingrijire post-operatorie pentru a promova vindecarea si a preveni complicatiile. Aceasta poate include limitarea activitatii fizice, evitarea alimentelor dure si evitarea fumatului.

Programeaza o consultatie

Tipurile de dinti si extractia acestora

Fiecare adult are 32 de dinti, fiecare avand un rol specific in functiile orale. Dintii sunt clasificati in patru tipuri principale: incisivii, caninii, premolarii si molarii. Cu toate acestea, uneori din diverse motive, poate fi necesara extractia unuia sau mai multor dinti.

  1. Incisivii: acesti opt dinti (patru sus si patru jos) sunt cei pe care ii folosim pentru a taia alimentele. Sunt dintii din fata, cu muchii ascutite.
  2. Caninii: cunoscuti si sub numele de "colti", avem patru canini (doi sus si doi jos) care sunt utilizati pentru a sfasia alimentele.
  3. Premolarii: sunt opt premolari (patru sus si patru jos) care sunt folositi pentru a sfarama alimentele inainte de a fi macinate de molari.
  4. Molarii: in total, avem 12 molari (sase sus si sase jos, incluzand molarii de minte) care sunt folositi pentru a macina alimentele intr-o pasta care poate fi inghitita.

Inlocuirea dintilor extrasi

Daca ati avut un dinte extras, este posibil sa doriti sa il inlocuiti pentru a mentine functia masticatorie si estetica danturii. Exista mai multe optiuni de inlocuire disponibile, inclusiv implanturi dentare, punti dentare si proteze.

La Advanced Dentistry, ne angajam sa va oferim cele mai bune solutii pentru sanatatea danturii dvs. Daca aveti intrebari sau preocupari despre extractia dintelui sau inlocuirea acestuia, nu ezitati sa ne contactati

Molari de minte

Cum arata un molar de minte inclus

Molarii de minte, cunoscuti si sub numele de al treilea set de molari, sunt ultimii dinti care erup, de obicei intre varsta de 17 si 25 de ani. Din cauza lipsei de spatiu, acesti dinti pot ramane inclusi (complet inveliti in os) sau semi-inclusi (partial erupti si inveliti in os), provocand adesea durere si alte probleme.

Molarii de minte inclusi si semi-inclusi

Chirurgia dentara este un domeniu al stomatologiei care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul problemelor asociate cu structura orala, inclusiv dintii, gingiile, tesuturile moi si maxilarele. Un exemplu comun al muncii pe care o efectueaza chirurgii dentari este extractia molarilor de minte inclusi si semi-inclusi.

Simptome

Simptomele molarilor de minte inclusi sau semi-inclusi pot include durere, umflatura si / sau inflamatie in jurul gingiei, dificultati de masticare, umflaturi ale ganglionilor limfatici, si uneori, febra. Daca molarul de minte este semi-inclus si se formeaza o infectie in jurul acestuia (pericoronita), simptomele pot deveni mai severe.

Tratament

Cum arata un molar de minte semi-inclus

In multe cazuri, extractia este cea mai eficienta modalitate de a trata molarii de minte inclusi sau semi-inclusi. Procedura se face sub anestezie locala. La Advanced Dentistry , chirurgii nostri dentari au o vasta experienta in extractia molari de minte, folosind tehnici care minimizeaza durerea si accelereaza vindecarea.

Ingrijirea dupa extractie

Dupa extractie, este esential sa urmati instructiunile de ingrijire postoperatorie pentru a asigura vindecarea adecvata si pentru a preveni complicatiile. Acestea pot include odihna, evitarea activitatilor fizice intense, consumul de alimente moi, evitarea alcoolului si a tutunului, precum si o igiena orala adecvata.

La Advanced Dentistry, ne dedicam sa asiguram ca pacientii nostri primesc cel mai bun tratament posibil. Daca aveti intrebari sau preocupari legate de molarii de minte inclusi sau semi-inclusi, sunteti bineveniti sa ne contactati pentru o consultatie.

Intrebari Frecvente

Perioada de recuperare variaza, dar majoritatea pacientilor se simt mai bine in cateva zile. Este important sa urmati instructiunile medicului pentru a asigura o vindecare adecvata.

Puteti reduce umflatura aplicand gheata pe zona afectata si urmand recomandarile medicului privind medicamentele pentru durere. De asemenea, odihna si evitarea activitatilor fizice intense sunt importante in primele zile dupa extractie.

Este normal sa existe o usoara sangerare in primele 24 de ore dupa extractie. Daca sangerarea este excesiva sau continua, contactati medicul dumneavoastra.

Fumatul este descurajat dupa o extractie dentara, deoarece poate incetini procesul de vindecare si creste riscul de complicatii.

Puteti reveni treptat la dieta normala pe masura ce disconfortul scade. Este important sa evitati alimentele dure, crocante sau foarte fierbinti in primele zile dupa extractie.

Asistenta profesionala la doar un apel distanta Lasati numarul dvs. de telefon si va vom contacta prompt

Clinica de excelenta in tratamente stomatologice fara durere, ultra-echipata cu ultimele tehnologii digitale.

Program
Luni9:00 - 20:00
Marti - Joi11:00 - 22:00
Vineri9:00 - 20:00
Sambata10:00 - 17:00
DuminicaInchis

© 2024 AXIPlus. Toate drepturile rezervate.