Clinica Advanced Dentistry din Bd. Libertatii, nr. 12 a fost proiectata minutios de la zero pentru a realiza exact ce ne-am propus: servicii stomatologice avansate de cea mai mare calitate, asigurarea unui confort sporit atat pacientilor precum si personalului medical. Locatia nu a fost aleasa intamplator, ci in inima Bucurestiului, intr-un loc cu vedere iconica la celebrul Palat al Parlamentului, unde este intotdeauna usor sa ajungi si sa gasesti un loc de parcare daca alegi sa vii cu masina .
Tema de proiectare data arhitectilor nostri continea, pe langa sutele de cerinte tehnice necesare unei clinici stomatologice, doua aspecte foarte importante: pacientul nu trebuie sa se simta "la spital" si mediul ambient interior trebuie sa fie unul sigur, in care imprastierea virusurilor sa fie pe cat se poate de limitata. Din acest motiv, la clinica Advanced Dentistry din Bd. Libertatii, nr. 12 noi am implementat un sistem de ventilatie si climatizare hibrid, cu o clasa energetica superioara, in care aerul din interior este in permanenta schimbat cu aer proaspat de afara .
Confort si siguranta
Clinica noastra se intinde pe aproape 300 m2, incearca sa imbine luxul cu practicul respectand in acelasi timp cele mai exigente norme de siguranta si de compunere a spatiilor medicale. Aceasta este compusa din:
- 5 cabinete generoase, iluminate atat natural cat si folosind cea mai buna tehnologie LED, utiliate ultramodern pentru a fi pretabile celor mai exigente standarde, unde se pot face cele mai avansate si reusite tratamente pentru pacientii nostri; majoritatea cabinetelor sunt dotate cu cel putin un scaun suplimentar pentru ca un parinte sa poata fi alaturi de copilul-pacient; in timpul tratamentelor, in functie de pozitia pe scaun in care se executa acesta, pacientii se pot uita la unul din cele 2 display-uri multimedia disponibile in fiecare cabinet
- receptie moderna, primitoare si relaxanta, unde pacientii si insotitorii acestora pot astepta confortabil sa fie preluati de catre medic, in tot acest timp putand fi serviti cu apa, ceai sau cafea, rasfoind o revista sau informandu-se de la unul din display-urile noastre digitale sau print; pentru copii si adolescenti exista si o consola Xbox cu cateva jocuri ce pot fi jucate oricand
- camera dedicata radiologiei, construita dupa cele mai riguroase standarde dedicate domeniului nuclear, monitorizata digital in timpul expunerii pentru a oferi un maxim de confort
- camera dedicata sterilizarii, unde staff-ul nostru are grija ca tot instrumentarul folosit sa fie sterilizat corect si tinut departe de orice forma de contaminare posibila
- toalete discrete, cu muzica, dotate cu tot ce este nevoie pentru ca pacientul sa se simta confortabil
- alte camere tehnice sau camere ale personalului
Aparatura de ultima generatie
Pentru a asigura confortul in acelasi timp al pacientilor precum si al personalului nostru, clinca este dotata cu unituri dentare Dentsply Sirona (Germania/SUA). Medicii stangaci pot lucra pe unituri ambidextre, care se poat schimba de pe o mana pe cealalta in aproximativ 2 minute. Toate uniturile sunt prevaute cu pompa de aspiratie independenta (fara aspiratie pe compresor) pentru a asigura o aspiratie corecta, un consum de energie optim si pacienti multumiti, precum si cu sisteme automate de curatare si dezinfectie a furtunelor .
Radiologia detine un aparat intra-oral Planmeca ProX (Finlanda), cel mai performat si cu cea mai mica doza de radiatie din clasa lui. Expunerea se face pe placute fosforice citite apoi de scanner-ul Durr VistaScan (Germania). Avantajele placutelor fosforice in comparatie cu celelalte tehnici sunt faptul ca radiologia digitala foloseste de aproximativ 10 ori mai putina expunere (radiatie) fata de vechile filme , iar placutele fosforice sunt mult mai usor de suportat de catre pacient intra-oral decat un senzor cu fir.
Pentru super-curatari si igienizari noi folosim doar aparatul Airflow Prophylaxis Master de la EMS (Elvetia) cu accesorii originale si certificate, impreuna cu terapia GBT (Guided Biofilm Therapy) care are cele mai bune rezultate de profilaxie simtite de pacient. Aparatul detine si un picior mobil pentru a fi usor mutat dintr-un cabinet in altul, fiind compatibl 100% cu fiecare unit dentar - electric si aer comprimat.
Nu am fi fost clinica moderna fara un scanner 3D, asa ca noi am ales CEREC Omnicam de la Densply Sirona (Germania/SUA), pentru a fi compatibili cu toate serviciile pe care le oferim. Scanarea 3D intra-orala (numita uneori si amprentare digitala) tine locul amprentarii clasice, este mult mai placuta pacientului, si reduce semnificativ timpul de asteptare la laborator (amprentele nu mai trebuiesc trimise fizic, ci sunt transferate digital).
Pentru tratamente endodontice dispunem de un micromotor endo VDW Reciproc (Germania), Apex Finder VDW (Germania) si de asemenea pentru super-precizie si tratamente mai dificile avem si cel mai bun microscop endodontic - OPMI Pico de la Carl Zeiss (Germania). Obturatiile de canal se pot face si cu sisteme automate de obturare la cald a gutapercii
Toate cabinetele sunt doate cu calculator, ecrane mari pentru a prezenta si clarifica aspecte ale tratamentelor si camera intra-orala pentru o consultatie amanuntita si sistem multimedia pentru a face un ambient perfect.
Cei mai buni specialisti si cele mai bune materiale
Fie ca vorbim de anestezie, curatari, plombe, tratamente endodontice, chirurgie implanturi sau orice alt tratament stomatologic, calitatea rezultatului depinde in cea mai mare masura de cele mai importante aspecte:
Experienta medicului care face tratamentul: la Advanced Dentistry veti gasi intotdeauna cei mai experimentati medici. Fie ca vorbim de generalisti sau de specialisti, medicii nostri vin cu un bagaj imens de cunostiinte si experienta, capatata in Romania si in strainatate, si un interes sporit in a-si practica cu succes meseria.
Instrumentar: folosim doar instrumentar consacrat, produs in Europa (Germania, Italia si UK) si SUA.
Materialele folosite: calitatea unor tratamente depinde direct de calitatea materialelor folosite (spre exemplu, plombe). De aceea, noi lucram cu cele mai bune materiale din domeniu, facute de firme ca Ivoclar (Lichtenstien), GC (Japonia), EMS (Elvetia) sau Kerr (SUA). Pentru implanturi folosim in acest moment Straumann (Elvetia) si bredent (Germania).