Pe scurt

Fatetarea dentara, un procedeu stomatologic estetic pentru imbunatatirea aspectului dintilor, poate fi realizata prin doua metode: directa si indirecta.

  • Fatetarea Directa: Dentistul modeleaza un material compozit de culoarea dintelui direct pe acesta. Avantajele includ eficienta temporara (finalizata intr-o singura vizita), costul mai scazut si capacitatea de reparare usoara daca este deteriorata.
  • Fatetarea Indirecta: Implica luarea amprentelor dintilor si crearea fatetelor in laborator din portelan, care apoi sunt cimentate pe dinti. Avantajele sunt estetica superioara, durabilitatea si compatibilitatea gingivala mai buna.

Alegerea dintre cele doua depinde de nevoile si preferintele pacientului, cu optiuni mai cost-eficiente si rapide in fatetarea directa sau o abordare mai estetica si durabila in fatetarea indirecta. Advanced Dentistry ofera ghidare in alegerea metodei potrivite.

Programeaza o consultatie

Ce este fatetarea dentara?

Fatete dentare

Imbunatatirea esteticii zambetului este o prioritate pentru multi dintre noi, iar fatetarea dentara este una dintre cele mai populare si eficiente metode de a realiza acest lucru. Insa, ce inseamna de fapt fatetarea si care este diferenta dintre fatetare directa si indirecta? Advanced Dentistry va ofera toate informatiile de care aveti nevoie.

Fatetarea dentara este un procedeu stomatologic estetic care implica aplicarea unor „fatete” subtiri pe fatada frontala a dintilor pentru a imbunatati aspectul lor. Aceste fatete pot fi realizate din compozit sau din portelan si pot schimba culoarea, forma, dimensiunea sau lungimea dintilor.

Fatetare directa

In fatetarea directa, dentistul aplica un material compozit de culoarea dintelui direct pe suprafata acestuia si il modeleaza pentru a crea o forma estetica. Aceasta este o procedura relativ simpla, care poate fi realizata intr-o singura vizita la cabinet.

Avantajele fatetarii directe

  • Eficienta temporala: procesul de fatetare directa este mai rapid, deoarece nu necesita laborator si poate fi finalizat intr-o singura vizita.
  • Cost: fatetarea directa este, in general, mai putin costisitoare decat cea indirecta.
  • Regenerativ: daca fateta directa este deteriorata, aceasta poate fi reparata relativ usor.
Programeaza o consultatie

Fatetare indirecta

Estetica dentara - fatetare indirecta

In fatetarea indirecta, se iau amprente ale dintilor pacientului, iar fatetele sunt create in laborator din portelan, in functie de aceste amprente. Apoi, fatetele sunt cimentate pe dinti intr-o vizita ulterioara la cabinet.

Avantajele fatetarii indirecte

  • Estetica: fatetele de portelan au un aspect foarte natural si ofera un zambet estetic superior.
  • Durabilitate: fatetele de portelan sunt mai durabile si mai rezistente la pete decat cele compozite.
  • Compatibilitate gingivala: fatetele de portelan sunt, in general, mai bine tolerate de gingii decat cele compozite.

In functie de nevoile si preferintele dvs., fatetarea directa sau indirecta poate fi cea mai buna optiune. La Advanced Dentistry, suntem pregatiti sa va ghidam in alegerea cea mai potrivita pentru dvs. Pentru a afla mai multe, contactati-ne pentru a programa o consultatie.

Intrebari Frecvente

Fatetele dentare sunt foi subtiri de portelan sau material compozit aplicate pe suprafata frontala a dintilor pentru a imbunatati estetica. Sunt recomandate pentru corectarea dintilor decolorati, usor strambi, uzurati sau cu spatii intre ei.

Fatetele dentare sunt rezistente la decolorare, dar pot fi afectate de abuzul de substante care pateaza, cum ar fi cafeaua, vinul rosu sau tutunul. De asemenea, pot fi deteriorate daca sunt supuse unei presiuni excesive, cum ar fi din obiceiul de a scrasni dinti.

Procesul de aplicare a fatetelor dentare necesita de obicei doua vizite la dentist. In prima vizita, dintii sunt pregatiti si se ia o amprenta, iar in a doua vizita se aplica fatetele.

Fatetele dentare pot fi o solutie excelenta pentru multe persoane, dar nu sunt potrivite pentru toata lumea. Ele sunt ideale pentru cei cu dinti decolorati, usor strambi sau cu spatii intre ei. Pacientii cu probleme severe de aliniere sau cei care au un obicei de a scrasni dinti ar putea avea nevoie de alte tratamente.

Asistenta profesionala la doar un apel distanta Lasati numarul dvs. de telefon si va vom contacta prompt

© 2024 AXIPlus. Toate drepturile rezervate.