Pe scurt

Parodontologia este o ramura a stomatologiei axata pe ingrijirea tesuturilor care sustin dintii, incluzand gingiile, ligamentele parodontale si osul alveolar. Ea se ocupa cu prevenirea, diagnosticul si tratamentul bolilor parodontale si cu instalarea si intretinerea implanturilor dentare. Boala parodontala, o inflamatie a gingiilor, poate duce la pierderea dintilor daca nu este tratata in mod corespunzator. Simptomele includ gingii rosii, umflate, sangerande, retractia gingiilor si miros neplacut persistent din gura. Tratamentul poate varia de la curatare profesionala la chirurgie, in functie de severitate. Preventia include o igiena orala buna si controale regulate la dentist. La Advanced Dentistry, echipa de parodontologi foloseste tehnologii moderne pentru a aborda boala parodontala in toate etapele sale.

Programeaza o consultatie

Parodontologia este specialitatea din stomatologie care se concentreaza pe prevenirea, diagnosticul si tratamentul bolilor parodontale, adica ale tesuturilor care sustin dintii: gingii, ligamente parodontale si os alveolar. Acest domeniu implica nu doar tratarea bolilor parodontale, ci si instalarea si intretinerea de implanturi dentare, acestea fiind in stransa relatie cu sanatatea parodontala.

Ce este boala parodontala?

Boala parodontala este o inflamatie a gingiilor care poate progresa si afecta osul care inconjoara si sustine dintii. In stadiile incipiente, boala parodontala poate fi reversibila, dar daca nu este tratata, poate duce la pierderea dintilor.

Programeaza o consultatie

Simptomele bolii parodontale

Gingii inflamate

Simptomele bolii parodontale pot include gingii rosii, umflate sau sangerande, retractia gingiilor, sensibilitate dentara, miros neplacut din gura persistent, abscese periodontale sau mobilitate dentara. Daca observati oricare dintre aceste simptome, este important sa solicitati un consult de specialitate.

Tratamentul bolii parodontale

Tratamentul bolii parodontale variaza in functie de severitatea acesteia. Acesta poate include curatarea profesionala, detartrajul subgingival, instruirea unei tehnici corespunzatoare de periaj si folosirea atei dentare, antibiotice sau chirurgie parodontala. Scopul este de a controla infectia si, daca este posibil, de a promova regenerarea tesuturilor parodontale afectate.

Prevenirea bolii parodontale

Cel mai bun mod de a preveni boala parodontala este sa mentineti o buna igiena orala, care include periajul dintilor de doua ori pe zi, utilizarea atei dentare zilnic si vizitele regulate la medicul dentist pentru controale si curatari profesionale.

La Advanced Dentistry, echipa noastra de parodontologi este dedicata sa va ajute sa aveti grija de sanatatea parodontala. Folosim tehnologii moderne si abordari bazate pe dovezi stiintifice pentru a diagnostica si a trata boala parodontala in toate etapele ei. Daca aveti ingrijorari legate de sanatatea gingiilor, nu ezitati sa ne contactati pentru a programa o consultatie.

Intrebari Frecvente

Parodontologia este o specialitate a stomatologiei concentrata pe sanatatea structurilor de sustinere ale dintilor, incluzand gingiile, ligamentele parodontale si osul alveolar. Aceasta include diagnosticarea, prevenirea si tratamentul afectiunilor si bolilor care afecteaza aceste tesuturi.

Retractia gingivala este un proces prin care marginea gingiei se retrage, dezvaluind mai mult din dinte sau radacina acestuia. Acest lucru poate duce la sensibilitate dentara, deteriorarea dintelui si, in cazuri severe, pierderea acestuia.

Cauzele pot include periajul agresiv, genetica (gingii natural subtiri sau slabe), boala parodontala, imbatranirea si uneori efectele tratamentului ortodontic.

Tratamentul variaza in functie de severitatea retractiei si poate include ingrijirea dentara adecvata, tratamentul bolii parodontale prin curatare profesionala si, in cazuri severe, proceduri chirurgicale precum grefarea de tesut moale sau regenerarea tesuturilor afectate.

Prevenirea include mentinerea unei igiene orale bune, periajul dentar delicat cu o periuta cu peri moi, utilizarea atei dentare, evitarea fumatului si consulturi regulate la dentist.

In unele cazuri, prin proceduri chirurgicale precum regenerarea tesuturilor, se poate stimula cresterea tesuturilor gingivale si osoase pierdute, imbunatatind astfel situatia retractiilor.

Da, retractiile severe neabordate pot duce la deteriorarea structurilor de sustinere ale dintelui, inclusiv la pierderea acestuia.

Da, in unele cazuri, tratamentele ortodontice pot contribui la retractiile gingivale, mai ales daca exista o tensiune excesiva asupra dintilor sau gingiilor.

Fumatul poate agrava boala parodontala si poate accelera retragerea gingiilor, deoarece afecteaza circulatia sangelui in tesuturile gingivale, impiedicand astfel vindecarea si regenerarea normala.

Asistenta profesionala la doar un apel distanta Lasati numarul dvs. de telefon si va vom contacta prompt

Clinica de excelenta in tratamente stomatologice fara durere, ultra-echipata cu ultimele tehnologii digitale.

Program
Luni9:00 - 20:00
Marti - Joi11:00 - 22:00
Vineri9:00 - 20:00
Sambata10:00 - 17:00
DuminicaInchis

© 2024 AXIPlus. Toate drepturile rezervate.