Pe scurt

Gingivectomia si gingivoplastia sunt doua interventii chirurgicale periodontale care isi propun sa imbunatateasca sanatatea si aspectul gingiilor. Gingivectomia implica inlaturarea si remodelarea unei parti din gingie, in special atunci cand aceasta a crescut peste dinte, fie din cauza inflamatiei cauzate de parodontita, fie din motive cosmetice. Gingivoplastia se concentreaza pe remodelarea tesutului gingival sanatos si este adesea o procedura cosmetica. Dupa aceste proceduri, poate exista sensibilitate sau disconfort, gestionate prin analgezice si o igiena orala stricta. Rezultatele pot varia, dar, de obicei, pacientii pot astepta la o imbunatatire semnificativa a sanatatii si aspectului gingiilor. La Advanced Dentistry, echipa este dedicata oferirii celei mai bune ingrijiri in aceste proceduri.

Programeaza o consultatie

Gingivectomia si gingivoplastia sunt doua tipuri de interventii chirurgicale periodontale care au ca scop imbunatatirea sanatatii si aspectului gingiilor. Aceste proceduri sunt efectuate de un medic stomatolog specializat in parodontologie.

Ce este gingivectomia?

Gingivoplastie

Gingivectomia este o procedura chirurgicala utilizata pentru a elimina si remodela o parte din gingie, in special in cazurile in care a crescut peste dinte. Acest lucru poate fi necesar atunci cand exista o parodontita avansata si gingia se umfla si creste ca raspuns la inflamatie. In unele cazuri, gingivectomia poate fi efectuata si din motive cosmetice, pentru a imbunatati "zambetul gingival" (cand o portiune mare de gingie este vizibila atunci cand zambesti).

Ce este gingivoplastia?

Gingivoplastia este de asemenea o procedura chirurgicala, dar se concentreaza pe remodelarea tesutului gingival sanatos in jurul dintilor. Aceasta se face de obicei pentru a imbunatati aspectul gingiilor dupa ce au fost tratate pentru boala parodontala sau pentru a corecta deformarile gingivale. Gingivoplastia este de obicei o procedura cosmetica.

Programeaza o consultatie

Recuperarea dupa gingivectomie si gingivoplastie

Gingivoplastie - inainte si dupa

Dupa gingivectomie si gingivoplastie, poate exista o anumita sensibilitate sau disconfort, dar acestea pot fi gestionate cu analgezice recomandate de medicul dumneavoastra. De asemenea, este important sa se urmeze o igiena orala riguroasa pentru a ajuta la vindecare si a preveni infectia.

Rezultatele gingivectomiei si gingivoplastiei

Rezultatele acestor proceduri pot varia in functie de severitatea initiala a problemelor gingivale. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, pacientii pot astepta la o imbunatatire semnificativa atat in ceea ce priveste sanatatea gingiilor, cat si aspectul lor.

La Advanced Dentistry, ne straduim sa asiguram ca pacientii nostri se bucura de cele mai bune rezultate posibile din procedurile lor de gingivectomie si gingivoplastie. Medicul nostru parodontolog este experimentat in aceste proceduri si se angajeaza sa ofere ingrijirea cea mai blanda si eficienta. Daca aveti nevoie de mai multe informatii despre aceste proceduri, va invitam sa ne contactati pentru a programa o consultatie.

Asistenta profesionala la doar un apel distanta Lasati numarul dvs. de telefon si va vom contacta prompt

© 2024 AXIPlus. Toate drepturile rezervate.