Pedodontie sau "Stomatologia pentru copii"

Pe scurt

Pedodontia sau stomatologia pediatrica este o specializare care se ocupa de sanatatea orala a copiilor, de la nastere pana la adolescenta. La Advanced Dentistry, echipa de pedodonti experimentati ofera o varietate de servicii, inclusiv controale de rutina, igienizare profesionala, tratamentul cariilor, sigilarea santurilor, si ortodontie. Abordarea centrului este una placuta si fara stres pentru copii, utilizand tehnici de gestionare a comportamentului. Parintii sunt incurajati sa pregateasca copilul pentru vizita la dentist prin metode ca explicarea procesului, jocuri de rol, discutarea importantei sanatatii dentare si alegerea unui dentist prietenos cu copiii. La Advanced Dentistry, se pune accent pe crearea unei experiente pozitive si pe colaborarea stransa cu parintii pentru ingrijirea orala a copiilor.

Programeaza o consultatie

Pedodontia, cunoscuta si sub numele de stomatologie pediatrica, este specializarea in domeniul stomatologiei care se ocupa cu ingrijirea orala a copiilor de la nastere pana la adolescenta. La Advanced Dentistry, avem o echipa de pedodonti cu experienta care se dedica sanatatii orale a celor mici.

Rolul pedodontiei

Scopul pedodontiei este de a asigura sanatatea orala a copiilor si de a-i educa in privinta practicilor de ingrijire orala pe care sa le urmeze pe tot parcursul vietii. Un pedodont se ocupa de o gama larga de probleme dentare la copii, inclusiv carii, boli ale gingiilor, probleme de aliniament a dintilor si tulburari ale cresterii si dezvoltarii maxilare.

Servicii de pedodontie

Igiena dentara pentru copii

La Advanced Dentistry, oferim o serie de servicii de pedodontie, incluzand:

  1. Controlul de rutina: Controlul dentar regulat la copii este vital pentru detectarea si prevenirea problemelor dentare. Recomandam ca primul control al unui copil sa aiba loc dupa aparitia primului dinte sau cel tarziu pana la implinirea primului an de viata.
  2. Igienizare profesionala si fluorizare: Acestea sunt tratamente preventive care ajuta la prevenirea cariilor si la intarirea smaltului dintilor.
  3. Tratamentul cariilor: Pedodontii nostri utilizeaza tehnici blande si eficiente pentru tratamentul cariilor la copii.
  4. Sigilarea santurilor: Acest tratament preventiv consta in aplicarea unui material de sigilare in santurile si fosetele molariilor pentru a preveni acumularea placii bacteriene si aparitia cariilor.
  5. Ortodontie: Oferim tratamente ortodontice pentru a corecta problemele de aliniament si ocluzie dentara la copii si adolescenti.
Programeaza o consultatie

Abordarea noastra

Stim ca vizita la stomatolog poate fi uneori infricosatoare pentru copii. Echipa noastra de pedodonti se angajeaza sa creeze o experienta placuta si confortabila pentru toti pacientii nostri tineri. Utilizam tehnici de gestionare a comportamentului pentru a asigura ca fiecare vizita este pozitiva si fara stres.

Sanatatea orala a copilului dumneavoastra este o prioritate pentru noi. La Advanced Dentistry , ne straduim sa oferim cele mai bune servicii de pedodontie intr-un mediu cald si prietenos.

Pregatirea copilului pentru vizita la dentist

Pedodontie - baiat pe scaun

Este natural ca un copil sa se simta anxios inainte de prima vizita la dentist. La Advanced Dentistry , credem ca este important ca parintii sa pregateasca copilul inainte de aceasta vizita pentru a face experienta mai placuta si mai putin infricosatoare. Iata cateva sfaturi despre cum puteti pregati copilul pentru vizita la dentist.

Incepeti devreme

Prima vizita la dentist ar trebui sa aiba loc dupa aparitia primului dinte al copilului sau cel tarziu la implinirea primului an de viata. Cu cat incepeti mai devreme vizitele la dentist, cu atat va fi mai usor pentru copil sa se obisnuiasca cu mediul stomatologic.

Explicati procesul

Discutati cu copilul dumneavoastra despre ce sa se astepte la vizita la dentist. Puteti citi carti sau puteti viziona videoclipuri despre vizitele la dentist care sunt adecvate pentru varsta lor. Asigurati-va ca utilizati limbaj pozitiv atunci cand vorbiti despre vizita la dentist.

Faceti roluri

Jucati un joc cu copilul dumneavoastra, unde unul dintre voi este dentistul, iar celalalt este pacientul. Acesta poate ajuta copilul sa inteleaga mai bine ce se va intampla la vizita reala.

Discutati despre importanta sanatatii dentare

Invatati copilul despre importanta ingrijirii dintilor si a gurii. Explicati cum vizitele regulate la dentist ii ajuta sa-si pastreze dintii sanatosi.

Alegeti un dentist prietenos cu copiii

Alegerea unui dentist care are experienta in lucrul cu copii poate face vizita mult mai usoara. Dentistul ar trebui sa fie rabdator, intelegator si sa stie cum sa faca vizita placuta pentru copil. Din fericire, la Advanced Dentistry noi nu grabim nici tratamentele, nici vizitele, iar medicii nostri sunt intotdeauna bucurosi sa lucreze cu copii.

Ramaneti pozitivi

Chiar daca aveti propriile temeri despre stomatolog, este important sa nu le transmiteti copilului. Incercati sa ramaneti calmi si pozitivi, pentru a ajuta copilul sa se simta mai in siguranta.

Pedodontie adolescenti

La Advanced Dentistry, ne straduim sa facem vizita la dentist cat mai placuta pentru copii. Suntem aici pentru a raspunde la orice intrebari aveti despre pregatirea copilului dumneavoastra pentru prima vizita la dentist.

Intrebari Frecvente

Da, este adesea incurajat ca parintii sa fie prezenti in timpul consultatiilor pedodontice, mai ales pentru copiii mai mici, pentru a-i oferi confort si siguranta. La Advanced Dentistry ne-am asigurat ca avem cel putin un scaun liber pentru parinte in fiecare cabinet.

Prima vizita la dentist este recomandata cand apare primul dinte al copilului, sau cel mai tarziu pana la implinirea primului an de viata. Aceasta este importanta pentru a verifica dezvoltarea corecta a dintilor si pentru a stabili un plan de ingrijire preventiva.

Incepeti prin a vorbi despre vizita la dentist in termeni pozitivi, cititi carti pentru copii pe aceasta tema si jucati roluri acasa, unde unul dintre voi este dentistul, iar celalalt este pacientul. Aceasta ii poate ajuta sa se simta mai confortabil si mai putin anxios.

Una dintre cele mai eficiente metode este sa il aduceti periodic la dentist de mic, in special cand nu are vreo problema aparenta (nu-l doare). Astfel nu va asocia vizita la dentist cu durere si anxietate.

In timpul primei vizite, dentistul va examina cu atentie gura copilului pentru a verifica sanatatea dintilor si gingiilor. De asemenea, se vor discuta practicile bune de igiena orala si se va raspunde la orice intrebari pe care le aveti.

Asigurati-va copilul ca dentistul este un profesionist prietenos care ii va ajuta sa aiba dinti sanatosi, si ca nimic din ce face dentistul copilului nu il va durea.

Incurajati periajul regulat de doua ori pe zi, folosind o pasta de dinti adecvata varstei. De asemenea, introduceti utilizarea atei dentare odata ce dintii copilului incep sa se atinga. In plus, limitati consumul de alimente si bauturi zaharoase si asigurati-va ca copilul participa la controalele dentare regulate.

Da, fluorul este important pentru prevenirea cariilor. Folositi o cantitate mica de pasta de dinti cu fluor, de dimensiunea unui bob de mazare, pentru copiii mici, si asigurati-va ca ei scuipa pasta dupa periaj.

Alegeti o periuta de dinti cu perii moi, de dimensiune adecvata pentru varsta si marimea gurii copilului. Schimbati periuta de dinti la fiecare 3-4 luni sau cand perii incep sa se uzeze.

Asistenta profesionala la doar un apel distanta Lasati numarul dvs. de telefon si va vom contacta prompt

© 2024 AXIPlus. Toate drepturile rezervate.