Pe scurt

Coroanele dentare sunt o metoda esentiala de tratament stomatologic utilizata pentru a proteja si restaura dintii deteriorati. La Advanced Dentistry, sunt oferite diverse tipuri de coroane pentru a se potrivi nevoilor si bugetelor diferite ale pacientilor.

Coroanele sunt "caciuli" personalizate care acopera un dinte sau implant in intregime, restabilind forma, dimensiunea si aspectul dintelui. Acestea sunt cimentate pe dinte, devenind partea exterioara a acestuia.

Cand este necesara o coroana dentara?

 • Protejarea dintilor slabiti.
 • Restaurarea dintilor fracturati sau uzati.
 • Acoperirea si sustinerea dintilor cu obturatii mari sau decolorati.
 • Sustinerea puntilor dentare sau a implanturilor.
 • Modificari cosmetice.

Coroanele dentare sunt un tratament versatil si personalizat pentru a aborda diverse probleme dentare. Alegerea corecta a coroanei depinde de nevoile individuale ale pacientului si va fi evaluata de medicii de la Advanced Dentistry, care isi dedica expertiza pentru a oferi zambete frumoase si sanatoase.

Programeaza o consultatie

Coroanele dentare sunt un tratament stomatologic esential care ajuta la protejarea si restaurarea functiei si aspectului unui dinte deteriorat. La Advanced Dentistry , avem o gama larga de optiuni de coroane dentare, fiecare potrivita pentru diferite nevoi si bugete.

Programeaza o consultatie

Ce sunt coroanele dentare?

Coroanele dentare sunt "caciuli" dentare personalizate care acopera in intregime un dinte sau implant. Acestea sunt folosite pentru a reface forma, dimensiunea, forta si aspectul dintelui. Coroanele sunt cimentate pe dinti si devin partea exterioara a dintelui.

Cand este necesara o coroana dentara?

Exemplu de coroana dentara tinuta in mana

O coroana dentara poate fi recomandata in diverse situatii:

 • pentru a proteja un dinte slabit (adesea de carii) de fracturare
 • pentru a restaura un dinte fracturat sau uzat
 • pentru a acoperi si sustine un dinte cu o obturatie mare
 • pentru a sustine o punte dentara
 • pentru a acoperi dintii decolorati sau deformati
 • pentru a acoperi un implant dentar
 • pentru a face o modificare cosmetica

Tipuri de coroane dentare

La Advanced Dentistry, oferim mai multe tipuri de coroane, inclusiv:

Coroane de portelan sau ceramica

Aceste coroane sunt populare datorita culorii lor, care se potriveste cu cea a dintilor naturali. Ele sunt o alegere buna pentru persoanele cu alergii la metale.

Coroane de metal

Coroana dentara

Fabricate din aliaje care pot include aur, platina, nichel sau crom, coroanele de metal sunt extrem de rezistente la masticare si la uzura si dureaza mai mult timp decat alte tipuri de coroane.

Coroanele de zirconia

Zirconia este un material ceramic extrem de dur si rezistent, care poate rezista la fortele de mestecare intense, ceea ce il face o alegere ideala pentru coroanele dentare, in special pentru dintii din spate. Coroanele de zirconia sunt, de asemenea, biocompatibile, ceea ce inseamna ca sunt sigure pentru utilizare in corpul uman si nu provoaca reactii alergice. In plus, coroanele de zirconia pot fi colorate si modelate pentru a se potrivi cu restul dintilor pacientului, oferind un aspect natural si atractiv.

Coroanele e.max

e.max este o forma de ceramica dentara, care este cunoscuta pentru transluciditatea si estetica sa superioara. Coroanele e.max pot imita cu exactitate aspectul unui dinte natural datorita proprietatilor lor unice de transluciditate si reflexie a luminii. Desi nu sunt la fel de dure ca zirconia, coroanele e.max sunt suficient de rezistente pentru a fi folosite pe orice dinte. In plus, datorita modului in care sunt fabricate, coroanele e.max pot fi realizate extrem de subtiri, ceea ce inseamna ca necesita indepartarea mai putina structura a dintelui decat alte tipuri de coroane.

Atat coroanele de zirconia, cat si cele e.max ofera avantaje unice, alegerea potrivita depinzand de necesitatile si preferintele individuale ale fiecarui pacient. Indiferent de alegerea facuta, ambii tipuri de coroane pot oferi o restaurare durabila si estetica pentru dintii afectati.

Coroane PFM (Metal Acoperit cu Portelan)

Aceste coroane combina forta metalului cu estetica portelanului. O structura metalica este acoperita cu un strat de portelana pentru a oferi o potrivire estetica cu ceilalti dinti.

Pentru a determina cea mai buna optiune de coroana pentru dvs., medicii de la Advanced Dentistry vor evalua starea dintelui dvs., locul acestuia in gura, culoarea dintilor vecini si nevoile dvs. Individuale. Contactati-ne astazi pentru a afla mai multe despre coroanele dentare si cum va pot ajuta sa aveti un zambet minunat.

Intrebari Frecvente

O coroana dentara este o 'caciulita' dentara personalizata care acopera in intregime un dinte sau un implant. Este utilizata pentru a reface forma, dimensiunea, forta si aspectul unui dinte.

O coroana poate fi necesara pentru a proteja un dinte slabit, a restaura un dinte fracturat sau uzat, a acoperi un implant dentar, sau in scopuri estetice.

Exista mai multe tipuri, incluzand coroane de portelan sau ceramica, coroane de metal, coroane de zirconiu, coroane e.max si coroane PFM (metal acoperit cu portelan).

Durata de viata a unei coroane variaza, dar cu ingrijire adecvata, multe coroane dureaza peste 10-15 ani.

Ingrijirea unei coroane include periajul regulat, folosirea atei dentare si vizite periodice la dentist, similar cu ingrijirea dintilor naturali.

Cel mai bun material depinde de locatia dintelui, de nevoile functionale si estetice ale pacientului. Portelanul si zirconia sunt populare pentru estetica, in timp ce metalul este ales pentru rezistenta sa.

O coroana PFM combina forta metalului cu estetica portelanului. O structura metalica este acoperita cu un strat de portelan pentru a se potrivi estetic cu ceilalti dinti.

Alegerea tipului de coroana depinde de evaluarea facuta de dentist a starii dintelui, locului acestuia in gura, culorii dintilor adiacenti si nevoilor individuale ale pacientului.

Asistenta profesionala la doar un apel distanta Lasati numarul dvs. de telefon si va vom contacta prompt

© 2024 AXIPlus. Toate drepturile rezervate.