Pe scurt

Protezele dentare sunt dispozitive protetice care inlocuiesc dintii pierduti, avand ca scop imbunatatirea functiei masticatorii si esteticii faciale. Acestea pot fi totale sau partiale, iar in functie de situatia specifica a pacientului, pot fi alese proteze conventionale, imediate, cu sisteme speciale, flexibile, sau scheletate. Clinica Advanced Dentistry se angajeaza sa ofere proteze de inalta calitate, adaptate nevoilor pacientilor.

Protezele aduc beneficii precum imbunatatirea vorbirii, restabilirea functiei masticatorii, si mentinerea aspectului facial. Procesul de realizare a protezelor include etapele de consultare, amprentare, fabricatie, proba, adaptare si ingrijire, fiecare etapa fiind executata cu atentie si precizie pentru a asigura confortul si satisfactia pacientului.

Protezele flexibile sunt o optiune moderna, confortabila si estetica, realizate din materiale elastice si durabile. Acestea ofera avantaje precum confort sporit, rezistenta la fracturi si aspect natural. La Advanced Dentistry, se ofera servicii de inalta calitate pentru realizarea protezelor flexibile, personalizate pentru nevoile fiecarui pacient, mentinandu-se angajamentul pentru un zambet frumos si sanatos.

Programeaza o consultatie

Protezele dentare reprezinta o solutie excelenta pentru inlocuirea dintilor pierduti, imbunatatind functia masticatorie si aspectul estetic al zambetului. La Advanced Dentistry , ne angajam sa oferim pacientilor nostri proteze de cea mai inalta calitate si cele mai potrivite nevoilor lor specifice.

Ce sunt protezele dentare?

Protezele dentare sunt dispozitive protetice utilizate pentru a inlocui dintii pierduti. Acestea pot fi totale sau partiale, in functie de numarul de dinti care trebuie inlocuiti.

 • Proteze totale: acestea sunt utilizate atunci cand toti dintii naturali lipsesc. Poate fi vorba de proteze totale superioare (pentru maxilarul superior) sau inferioare (pentru maxilarul inferior).
 • Proteze partiale: acestea sunt utilizate atunci cand unul sau mai multi dinti naturali inca raman in maxilarul superior sau inferior.
Programeaza o consultatie

Beneficiile protezelor dentare

Proteze dentare totale
 • imbunatatirea esteticii faciale: protezele dentare ajuta la mentinerea structurii fetei, prevenind aparitia aspectului „cazut” al obrajilor si buzelor cauzat de pierderea dintilor.
 • restaurarea functiei masticatorii: protezele permit pacientilor sa manance o gama mai larga de alimente, imbunatatind astfel nutritia si calitatea vietii.
 • imbunatatirea vorbirii: pierderea dintilor poate afecta capacitatea de a pronunta anumite sunete. Protezele dentare pot ajuta la imbunatatirea claritatii vorbirii.

Tipuri de proteze dentare

Exista diferite tipuri de proteze, incluzand:

 • Proteze dentare conventionale: acestea sunt realizate dupa extragerea dintilor si vindecarea tesuturilor gingivale. Pacientul ramane fara dinti pe parcursul perioadei de vindecare.
 • Proteze imediate: aceste proteze sunt pregatite in prealabil si pot fi plasate imediat dupa extractia dintilor, eliminand perioada in care pacientul ramane fara dinti. Aceste proteze vor necesita ajustari dupa vindecarea tesuturilor gingivale.
 • Proteze cu sisteme speciale: acestea sunt proteze care se potrivesc peste cativa dinti naturali ramasi sau peste implanturi dentare. Dintii naturali sau implanturile functioneaza ca ancore pentru proteza.

Protezele partiale

Proteza dentara partiala

Protezele partiale sunt utilizate atunci cand unul sau mai multi dinti naturali raman in maxilarul superior sau inferior. Proteza partiala are o baza colorata in roz care se potriveste cu gingia naturala si care sustine unul sau mai multi dinti artificiali in zonele unde lipsesc dintii naturali. Protezele partiale sunt mentinute pe pozitie prin cleme metalice sau prin alte dispozitive de retentie care se inconjoara dintii naturali.

Protezele totale

Protezele totale, cunoscute si sub numele de proteze complete, sunt utilizate atunci cand toti dintii sunt lipsa intr-o arcada dentara. Ele sunt create personalizat pentru a se potrivi cu forma gurii pacientului si pentru a imbunatati aspectul facial. O proteza totala consta dintr-o baza acrilica colorata in roz care imita gingia si care sustine un set complet de dinti artificiali.

Protezele provizorii

Proteza dentara butterfly

Protezele provizorii, cunoscute si sub numele de proteze imediate, sunt plasate in gura imediat dupa extractia dintilor naturali. Ele sunt concepute pentru a fi purtate pe o perioada limitata de timp, in timp ce gingia si tesutul osos se vindeca. Odata ce procesul de vindecare este complet, ele sunt inlocuite cu protezele permanente.

Fiecare tip de proteza are avantajele si dezavantajele sale. Alegerea tipului potrivit de proteza depinde de o serie de factori, inclusiv de starea de sanatate orala a pacientului, de numarul dintilor lipsa, de buget si de preferinte personale.

Protezele scheletate

Protezele scheletate, cunoscute si sub numele de proteze partiale detasabile metalice, sunt realizate dintr-un aliaj metalic rezistent care ofera suport pentru dintii artificiali. Acestea sunt personalizate pentru a se potrivi cu gura pacientului si sunt mentinute pe pozitie cu ajutorul unor elemente de retentie, precum carligele metalice care se inconjoara pe dintii naturali. Datorita structurii lor metalice, protezele scheletate sunt mai rezistente si durabile decat cele acrilice, oferind un confort mai mare si o mai buna functionalitate. De asemenea, pot fi realizate mai subtiri si, astfel, pacientii se pot obisnui mai usor cu ele.

Protezele flexibile

Protezele flexibile sunt un tip de proteze partiale care sunt fabricate dintr-un material plastic flexibil si durabil. Spre deosebire de protezele traditionale, care pot avea cleme metalice vizibile, protezele flexibile au cleme realizate din acelasi material flexibil care este practic invizibil. Acesta este un mare avantaj pentru pacientii care doresc o solutie mai estetica pentru inlocuirea dintilor lipsa. De asemenea, materialul flexibil se adapteaza la forma gurii si este mai confortabil decat protezele rigide. In plus, protezele flexibile sunt durabile si rezistente la fracturi sau fisuri.

Programeaza o consultatie

Procesul de realizare a protezelor dentare

Proteze dentare proiectate digital

Procesul de realizare a protezelor dentare poate varia in functie de tipul si complexitatea protezei, dar in general include urmatoarele etape:

1. Consultatia initiala si examinarea

Prima etapa implica o discutie detaliata cu medicul stomatolog despre istoricul dvs. medical si dentar, precum si despre optiunile disponibile pentru inlocuirea dintilor. Este posibil sa fie necesar un set complet de radiografii pentru a evalua starea maxilarului si a dintilor ramasi.

2. Realizarea amprentelor

Daca se decide ca o proteza dentara este cea mai buna solutie pentru dvs., urmatorul pas este realizarea amprentelor. Acestea ofera o imagine exacta a gurii dvs., care va fi folosita pentru a crea o proteza care sa se potriveasca perfect.

3. Realizarea protezei

Amprentele sunt trimise la laboratorul dentar, unde un tehnician dentar specializat va realiza proteza conform specificatiilor. Acest proces poate dura cateva saptamani.

4. Proba protezei

Cand proteza este gata, veti fi chemat la clinica stomatologica pentru a proba proteza. Acesta este momentul in care medicul stomatolog verifica potrivirea si confortul protezei si face orice ajustari necesare.

5. Adaptarea la noua proteza

Adaptarea la o proteza noua poate dura ceva timp. Este posibil sa fie necesare mai multe vizite la medicul stomatolog pentru ajustari minore pe masura ce gura se adapteaza la proteza.

6. Ingrijirea si intretinerea protezei

Odata ce va simtiti confortabil cu noua proteza, este important sa o ingrijiti bine. Asta implica curatarea zilnica a protezei, mentinerea unei bune igiene orale si vizite regulate la medicul stomatolog pentru controale.

La Advanced Dentistry, suntem dedicati sa oferim pacientilor nostri cele mai bune servicii, asigurandu-ne ca fiecare pas al procesului de realizare a protezei dentare este efectuat cu atentie si precizie. Ne dorim ca pacientii nostri sa aiba un zambet frumos si sanatos, si sa fie increzatori in protezele lor. Contactati-ne pentru a afla mai multe.

Protezele flexibile

Proteza dentara flexibila

Protezele flexibile reprezinta o optiune moderna si confortabila pentru inlocuirea dintilor lipsa. Realizate din materiale flexibile si durabile, aceste proteze ofera un confort sporit si o estetica superiora in comparatie cu protezele dentare traditionale. La Advanced Dentistry , oferim servicii de inalta calitate pentru realizarea protezelor flexibile, personalizate pentru nevoile fiecarui pacient.

Ce sunt protezele flexibile?

Protezele flexibile sunt dispozitive protetice dentare realizate din materiale elastice, diferite de cele utilizate pentru protezele dentare rigide conventionale. Aceste materiale flexibile ofera o serie de avantaje, cum ar fi adaptabilitatea mai buna la forma gurii, rezistenta la fracturi si un aspect mai natural.

Beneficiile protezelor flexibile

 • Confort: datorita materialului flexibil, protezele se adapteaza mai bine la contururile gurii, ceea ce le face mai confortabile de purtat.
 • Rezistenta: materialele folosite pentru protezele flexibile sunt rezistente la fracturi si fisuri, ceea ce le face mai durabile in timp.
 • Estetica: protezele flexibile au o culoare similara cu cea a gingiilor, ceea ce le confera un aspect mai natural. De asemenea, clamele utilizate pentru a tine proteza in loc sunt, de asemenea, realizate din material flexibil, facandu-le mai putin vizibile.
 • Biocompatibilitate: materialele utilizate pentru protezele flexibile sunt biocompatibile si hipoalergenice, reducand riscul de iritatii sau reactii alergice.

Realizarea protezelor flexibile

Procesul de realizare a protezelor flexibile este similar cu cel al protezelor dentare conventionale. Este necesara o consultatie initiala cu medicul stomatolog pentru a discuta despre optiuni si a determina daca proteza flexibila este cea mai potrivita alegere pentru dvs. Urmatorul pas este realizarea amprentelor, care sunt trimise la un laborator dentar pentru realizarea protezei. In final, proteza este ajustata pentru a asigura o potrivire confortabila si precisa.

La Advanced Dentistry, ne dedicam asigurarii confortului si satisfactiei pacientilor nostri. Protezele noastre flexibile sunt realizate cu grija si precizie, pentru a va oferi un zambet frumos si confortabil. Contactati-ne pentru a afla mai multe

Intrebari Frecvente

Protezele dentare sunt dispozitive protetice utilizate pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa. Ele pot fi totale (inlocuind toti dintii unei arcade) sau partiale (inlocuind unul sau mai multi dinti).

Durabilitatea unei proteze depinde de materialul folosit si de ingrijirea acordata. In general, cu o ingrijire adecvata, o proteza poate dura multi ani.

Da, majoritatea pacientilor se pot adapta la protezele dentare, permitandu-le sa manance o varietate larga de alimente. Cu toate acestea, poate dura ceva timp pentru a va obisnui cu proteza.

Protezele dentare trebuie curatate zilnic folosind o periuta de dinti moale si o pasta de dinti speciala pentru proteze. De asemenea, este recomandat sa le pastrati in apa sau intr-o solutie speciala de curatare cand nu le purtati.

Initial, poate dura un timp pentru a va obisnui cu proteza, dar majoritatea pacientilor se adapteaza rapid. Daca aveti disconfort persistent, consultati dentistul pentru ajustari.

Tehnologia moderna asigura ca atat protezele, cat si puntile sunt realizate pentru a se potrivi natural cu culoarea si forma dintilor si a gingiilor dumneavoastra, facandu-le greu de observat.

Da, protezele si puntile pot suferi deteriorari sau uzura in timp, de aceea este importanta vizita regulata la dentist pentru verificari si reparatii.

Daca proteza dumneavoastra se sparge sau se deterioreaza, contactati imediat dentistul pentru reparatii. Nu incercati sa o reparati singur, deoarece acest lucru ar putea cauza mai multe daune.

Daca protezele dentare nu sunt o optiune pentru dumneavoastra, puteti discuta cu dentistul despre implanturi dentare sau alte solutii protetice.

Asistenta profesionala la doar un apel distanta Lasati numarul dvs. de telefon si va vom contacta prompt

© 2024 AXIPlus. Toate drepturile rezervate.